Oriģināla, pašdarināta veidne pashai 0

Ar riekstiem, sukādēm, marmelādi un rozīnēm bagātināto saldo biezpiena kūku jeb pashu uz Lieldienām tradicionāli gatavo Krievijā, lai svinētu Lielā gavēņa beigas. Tāpēc šim našķim piešķir simbolisku – apļa, zvana vai piramīdas – veidolu. 


Reklāma
Reklāma

 

12 lietas, ko sievietes slepeni dara, bet nekad to neatzīst 4
Veselam
Svaigi tie ir daudz veselīgāki: pieci dārzeņi, kurus pirms lietošanas uzturā nevajadzētu termiski apstrādāt
“Šodien saņēmu algu, vakarā jau puses nav, jāņem kredīts!” Latviete atklāj patieso situāciju, kā šobrīd lielākā daļa no mums dzīvo 12
Lasīt citas ziņas

Lai pashu nesabojātu, to izņemot no formas, galdniekmeistars Andis Krivms no ēvelēta priedes masīvkoka radījis oriģinālu saliekamu konstrukciju. Pashas masu pilda formā (tajā vispirms ieklāj mitru drāniņu vai marli, lai masa nepieliptu veidnes koka sieniņām), bet, kad tā ir sastingusi, izņem tapiņas, kas satur konstrukciju.

Lai pashas forma ilgāk kalpotu, tā noklāta ar lineļļu.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.