Foto: Fotolia

Padomi, kā labāk izvārīt kartupeļus, lai izceltu to garšu 0

• Lai nomizoti kartupeļi nekļūtu melni, tie jātur aukstā ūdenī.

Kokteilis
Ko stingri aizliegts darīt kapsētā, lai tevi “nepaņemtu līdzi” – noteikumi, kas noteikti jāievēro
“Katru reizi ir šoks! Jūs dzīvojat…” Britu latviete salīdzina dzīvi Latvijā un Apvienotajā Karalistē
Kokteilis
Astrologi atklāj katras zodiaka zīmes lāstu, no kura aizbēgt ir teju neiespējami
Lasīt citas ziņas

• Kartupeļi jāliek vārīties aukstā ūdenī, kam pievienots sāls. Gatavību pārbauda ar nazi vai koka irbulīti. Ja viss kartupelis ir mīksts, tātad gatavs. Nokāš ūdeni un liek atpakaļ uz plīts, lai iztvaiko liekais šķidrums.

• Vārīšanai piemērotāki ir miltaināki kartupeļi, cepšanai un sautēšanai – tādi, kas nav miltaini.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Biezenim novārītus kartupeļus ar stampu samīca, pievieno sviestu un ar mikseri puto, pielejot siltu pienu, lai iegūtu vajadzīgo konsistenci.

• Kartupeļus necep uz lielas liesmas un laiku pa laikam apmaisa, sāli pieber cepšanas beigās.

• Kartupeļu garšu izcels un papildinās muskatrieksts, baltie pipari, garšaugi (dilles, pētersīļi, salvija), riekstu eļļa, mārrutki. Biezenim var likt klāt arī olīvas, grauzdētu bekonu, skābo krējumu un dažādus sierus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.