Foto – AFP/LETA

Armija pamet Debaļcevi 19

Iepriekš tika ziņots, ka Debaļcevē varētu būt aptuveni pieci tūkstoši Ukrainas armijas karavīru. Trešdien Porošenko paziņoja, ka aptuveni 80 procenti pilsētā esošo karavīru esot pametuši teroristu rokās nonākušo pilsētu. Taču precīzs skaits izglābušos karavīru joprojām nav zināms. Raidsabiedrība BBC ziņo, ka no Debaļceves izglābušies divarpus tūkstoši Ukrainas armijas karavīru, savukārt Kremļa atbalstītie teroristu paziņojuši, ka viņi gūstā saņēmuši “vairākus simtus karavīru”.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

“Daudzas mašīnas devās uz Debaļcevi, bet tikai dažas atgriezās. Labākajā gadījumā trešā daļa no mums izdzīvoja,” sarunā ar ASV laikraksta “New York Times” korespondentiem Ukrainā sacīja no Debaļceves atgriezies karavīrs, kurš sevi identificēja tikai kā seržantu Volodomiru. Tikmēr citi no Debaļceves atgriezušies ukraiņu karavīri britu laikrakstam “The Guardian” norādīja, ka “pilsētas vairs nav”. “Tā ir pilnībā iznīcināta,” sacīja kāds Ukrainas armijas karavīrs, kurš kopā ar saviem biedriem pēc atgriešanās no Debaļceves patvērās Artemivskas pilsētā. “Tikai divas stundas pēc pamiera parakstīšanas sākās šausmas… Iedzīvotāji slēpās pagrabos. Uz ielām atrodas upuru mirstīgās atliekas, kuras nav iespējams savākt, jo separātisti turpina apšaudes,” stāstīja Ukrainas karavīrs. Savukārt cits viņa biedrs sarunā ar izdevuma “Kyiv Post” interneta vietni norādīja, ka “mūs noteikti nogalinātu vai paņemtu gūstā, ja mēs būtu palikuši”.

Smagas kaujas norisinās arī netālu no Mariupoles pilsētas. Ukrainas armijas vienību karavīri norāda, ka teroristu grupējumi aktīvi apšauda netālu no pilsētas esošo Širokines ciematu. Kaujās pie tā tiek izmantota gan artilērija, gan tanki, raksta “The Guardian”. “Kādus gan līgumus var slēgt ar teroristiem? Lielākā problēma ir tā, ka mēs ar teroristiem sēžamies pie galda un parakstām papīrus un tad veidojam politiku, balstoties uz šiem papīriem, kuriem nav nekādas vērtības,” sacījis Doņeckas apgabala policijas priekšnieka vietnieks Iļja Kiva. “Jau atkal šie bandīti izmantojuši pamieru, lai mūs apšaudītu.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.