Panna cotta ar zemeņu un persiku mērci
 0

Sastāvdaļas: saldais krējums, piens, vanilīna cukurs, cukurs, želatīns. Mērcei: zemenes, ābolu sula, persiki.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Kokteilis
Kādā mēnesī dzimusi tava mīļotā sieviete – tāda arī būs kopdzīve ar viņu!
Atkal kādam kas nepatīk? Mūsu pludmales volejbolistes tikušas pie zelta, bet kādam ir iebildumi pret viņu apģērbu…
Pēc sadursmes bērns vēl bija dzīvs, taču garām braucoša automašīna viņu nāvējoši notrieca – Latgalē notikusi smaga avārija
Lasīt citas ziņas

Saldo krējumu un pienu (proporcijā 1:1) lej katliņā, uzkarsē līdz 80 grādiem. Pievieno vanilīna cukuru, cukuru un želatīnu (30 g uz 1 litru). Maisa, līdz masa viegli sabiezē. Lej deserta trauciņos vai formiņās, ievieto ledusskapī. Kad masa sastingusi, gatavo ogu vai augļu mērci, šoreiz – no persikiem un zemenēm. Tās sablenderē, liek virsū saldā krējuma un piena masai. Zemeņu masai blenderējot var pievienot nedaudz ābolu sulas. Jebkura ogu un augļu mērce garšas ziņā izdosies izteiksmīgāka, ja tai pievienosiet mazliet konjaka vai liķiera. Rotā ar piparmētru lapiņām.

Gatavoja “Ciemakukuļa” pavāre Kataržina Stepanova

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.