Foto: Ilze Pētersone

Paipalu oliņas skotu gaumē 0

Malto gaļu samaisa ar garšvielām, ķiploku, sāli un sadala neliela izmēra bumbiņās.

Reklāma
Reklāma
“Piedošanu, bet šis ir reāli smieklīgi!” Sieviete “Pepco” iegādājusies dēlam bikses, taču vien vēlāk pamanījusi, ka tām ir dīvains defekts 13
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Kokteilis
ZEMAPZIŅAS TESTS. Izvēlies vienu kārti un saņem vēstījumu, kas tev jāapdomā jau šajā mirklī
Lasīt citas ziņas

Paipalu olas novāra – vārīšanas ilgums atkarīgs no tā, kādu vēlaties dzeltenumu. Mīkstam vajag 1 min, stingrākam – 3 min. Olas noloba.

Maltās gaļas bumbiņas saplacina kā pankūkas un ietin tajās katru nolobīto un atdzesēto olu. Gaļas kārta jāveido visapkārt vienādā biezumā. Ietītai oliņai jābūt vistas olas izmērā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olu maltās gaļas apvalkā apviļā miltos, pēc tam – sakultā olā, tad – rīvmaizē un vāra karstā eļļā 5 līdz 7 min.

Pasniedz pārgrieztu uz pusēm kā karstu vai aukstu uzkodu vai arī pusdienās kopā ar grilētiem dārzeņiem vai lapu salātiem.

* Olas skotu gaumē radušās Londonā, recepti, iespējams, iedvesmojis indiešu ēdiens “nargisi kofta”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.