Foto: Ilze Pētersone

Paipalu oliņas skotu gaumē 0

Malto gaļu samaisa ar garšvielām, ķiploku, sāli un sadala neliela izmēra bumbiņās.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Paipalu olas novāra – vārīšanas ilgums atkarīgs no tā, kādu vēlaties dzeltenumu. Mīkstam vajag 1 min, stingrākam – 3 min. Olas noloba.

Maltās gaļas bumbiņas saplacina kā pankūkas un ietin tajās katru nolobīto un atdzesēto olu. Gaļas kārta jāveido visapkārt vienādā biezumā. Ietītai oliņai jābūt vistas olas izmērā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olu maltās gaļas apvalkā apviļā miltos, pēc tam – sakultā olā, tad – rīvmaizē un vāra karstā eļļā 5 līdz 7 min.

Pasniedz pārgrieztu uz pusēm kā karstu vai aukstu uzkodu vai arī pusdienās kopā ar grilētiem dārzeņiem vai lapu salātiem.

* Olas skotu gaumē radušās Londonā, recepti, iespējams, iedvesmojis indiešu ēdiens “nargisi kofta”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.