Parastā cepeškrāsnī cepta maizīte 0

Sastāvdaļas
400 g kviešu miltu
200 g pilngraudu rudzu miltu
580 ml ūdens
1,5 tējk. sāls
1/2 tējk. rauga
+ olīveļļa cepamā papīra ieziešanai
+ kviešu milti mīklas samīcīšanai

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
1) Bļodā samaisa kviešu un rudzu miltus, sāli un raugu, pievieno ūdeni, mīklu ar karoti samaisa un atstāj istabas temperatūrā rūgt 10 stundas.
2) Uzrūgušo mīklu no bļodas izstumj uz galda, kas bagātīgi apbērts ar miltiem, pāris reižu pārloka uz pusēm un liek uz cepamā papīra, kas ieziests ar olīveļļu un izklāts lēzenā bļodā. Mīklu atstāj uzrūgt atkārtoti 2 stundas.
3) Kad mīklas rūgšanai paredzētais laiks jau gandrīz pagājis, cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 °C un tajā liek apmēram 22 cm diametra izmēra čuguna katliņu vai līdzīga izmēra karstumizturīgu cepamformu, to uzkarsē apm. 5 min.
4) Uzrūgušo mīklu ar visu cepamo papīru ieceļ sakarsētajā katliņā vai pannā, to pārklāj ar karstumizturīgu vāku un liek cepeškrāsnī gatavoties 40 min, pēc tam vāku noņem un gatavošanu turpina vēl 30 min.
5) Gatavo maizi sagriež šķēlēs un pasniedz ar sviestu, kas sajaukts ar sīki sakapātām dillēm, sāli un ķiploku gabaliņiem.

Recepti piedāvā “Dobeles dzirnavnieks” un blogs Našķoties

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.