Foto-Baiba Buceniece

Parfē – lielisks saldēdiens! 0

Sastāvdaļas: Olas, saldais krējums, citrons, saldētas ogas – avenes, zemenes, cukurs. Mērcei: rabarberi, cukurs, svaigs baziliks.

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Numerologi nopludinājuši laimīgo sarakstu: šajos četros datumos dzimušajiem Ugunīgā Zirga gads būs neprātīgi veiksmīgs
Buratino tiks aprīts: Strelkovs no cietuma prognozē, ar ko beigsies “romāns” starp Vašingtonu un Kremli 49
Šausmas Ropažu novadā: “Airbnb” viesi izdemolē viesu māju un apdraud saimnieku dzīvību 3
Lasīt citas ziņas

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievienojot rīvētu citrona miziņu. Atsevišķi vienā traukā puto saldo krējumu, otrā – olu baltumus. Putukrējumam pamazām pievieno saputotos olu dzeltenumus, beigās – olbaltumu. Liek formiņās, kurās ievieto arī veselas svaigas vai saldētas ogas. Mērci gatavo šādi: sagrieztus rabarberus aptuveni 10 min sautē kopā ar ingveru tā, lai saglabājas veseli gabaliņi. Kad mērce gatava, klāt liek sakapātu baziliku un rīvētu citrona miziņu. Rotā ar svaigām zemenēm un bazilika lapiņām.

 

Gatavoja bāra restorāna “Āķis” pavāre Ligita Meirēna

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.