Publicitātes foto

Pasakaini skaista ziedu kūka. Iepriecini savējos svētkos! 0

Kūkas autore Inese Bedeice

Sastāvdaļas

Mīklai – 1,6 kg 9% biezpiena, 200 g kviešu miltu, 10 olas, 300 g cukura, 100 g saldskābmaizes rīvmaizes, 125 g sviesta, 400 g žāvētu dzērveņu, 1 g vaniļas ekstrakta, 100 ml ruma.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Izlaiž ārā no autobusa kā aitu baru, uztaisa dažus selfijus un kāpj visi atpakaļ” – šodien apaļu jubileju svin Jānis Jarāns, ieskatāmies viņa atziņās
Atklāts itāļu sieviešu jaunības noslēpums: 4 vienkārši uztura paradumi, ko vari pārņemt arī tu
“Bilde nav iepriecinoša…” Publicēti 9.klašu eksāmenu rezultāti, soctīklotāji dalās priekos un bēdās
Lasīt citas ziņas

Cepumu mīklai – 150 g kviešu miltu, 100 g biezpiena, 1 ola, 50 g cukura.

Pildījumam – 150 g cukura, 300 g saldskābmaizes rīvmaizes, 1 kg aveņu, 10 g piparmētru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pirmajai želejai – 50 g cukura, 300 g piparmētru, 10 g želatīna.

Otrajai želejai – 50 g cukura, 300 g cidoniju, 10 g želatīna.

Bezē – 1 ola, 130 g cukura, 1 g vaniļas ekstrakta.

Pagatavošana.

Biezpienu izberž caur sietu. Dzērvenes vienu stundu mērcē rumā, pēc tam nokāš un samaisa ar miltiem. Olas puto ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaiša un viegla, un iemaisa vaniļas ekstraktu un biezpienu. Iecilā dzērvenes un rūpīgi samaisa. Miltus sajauc ar saldskābmaizes rīvmaizi un pievieno masai. Mīklu lej veidnē, kas ietaukota ar sviestu un nokaisīta ar saldskābmaizes rīvmaizi. Cep +160 °C aptuveni 45 minūtes. Atdzesē un vidū liek pildījumu, ko pagatavo šādi: avenes izberž caur sietu vai sablendē, pievieno cukuru un rīvmaizi, samaisa.

No receptē norādītajām sastāvdaļām gatavo cepumu mīklu, no kuras veido ziedu kātus, – mīklu izmaļ caur gaļas mašīnu, kam uzlikts speciālais konditorejas uzgalis.

Bezē puķītes veido no olas baltumu masas. Želejām sablendē receptēs norādītās sastāvdaļas un sastindzina.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.