Foto – Aija Geida

Pašceptas ķirbja maizītes – pie brokastu kafijas vai pusdienu zupas 0

Sastāvdaļas (4–6 porcijas)

• 100 g ķirbju biezeņa

• 200 g kviešu miltu

• 50 g ķirbju sēkliņu

• 75 ml ūdens

• 2 ēdamkarotes mīksta sviesta

• Ēdamkarote kviešu kliju

• Ēdamkarote citrona sulas

• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera

• ¼ tējkarotes malta muskatrieksta

• ¼ tējkarotes malta kanēļa

• ½ tējkarotes sāls

• Ķirbju sēkliņas pārkaisīšanai

Pagatavošana.

Ķirbi sagriež mazos gabaliņos, liek pannā, pievieno dažas ēdamkarotes ūdens, uzliek vāku un sutina, kamēr tas izšķīst un masa kļūst kā biezenis.

Runājiet par “ērkšķi” Baltijas valstu drošības pusē: atkal globāli izskan Latvijas vārds 1
Kokteilis
FOTO. Dzemdībās nošķirti dvīņi? Atklāts, ka mūsu Saeimā strādā divi pilnīgi identiski deputāti
RAKSTA REDAKTORS
“Es strādāju divos darbos, bet iekrāt neko nevaru, aug divas meitas, vēl kredīts!” Latvijas Radio 2 ētera balss Kaspars par reālo ekonomisko situāciju Latvijā
Lasīt citas ziņas

Kviešu miltus sajauc ar klijām, sodu, garšvielām, cukuru un sāli un ieberž mīkstu sviestu. Pievieno ķirbju biezeni un ūdeni, izmīca. Pieber ķirbju sēkliņas, vienmērīgi izmīca un noliek uz 15 minūtēm. Veido mazus kukulīšus un pārkaisa ar ķirbju sēkliņām. Cep +170 °C aptuveni 30 minūtes.

UZZIŅA

• Visām mīklām varbūt jāpievieno mazliet vairāk šķidruma – tas atkarīgs no miltu kvalitātes.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Citrona sulas vietā var izmantot dzērveņu vai cidoniju sulu.

• Visgaršīgākās maizītes ir no svaigi maltiem pilngraudu miltiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.