Foto – Shutterstock

Pašceptas, zeltainas brokastu maizītes ar sezamu 0

Sastāvdaļas – 0,5 kg kviešu miltu, 1,5 tējkarotes sausā rauga, 1 ola, 1,5 ēdamkarotes sviesta, 2 glāzes silta ūdens.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sastāvdaļas ieliek bļodā, labi samīca. Dēlīti pārkaisa ar miltiem, novieto mīklu, kuru sadala sešās vienādās daļās, un katru daļu izrullē apmēram 10–12 cm diametrā. Liek maizītes uz ietaukotas cepamās plāts, pārklāj ar tīru dvieli un ļauj 20 minūtes uzrūgt. Pārziež ar pienu, pārkaisa ar sezama sēkliņām un cep 10 minūtes 200 °C temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī.
Samazina karstumu līdz 89 °C temperatūrai un cep vēl 15 minūtes, līdz maizītes ir zeltainas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.