Pašgatavots Rušonas siers 1

Ņem ~22 grādu (pēc Celsija) siltu pienu, pievieno pienskābo baktēriju ieraugu, ievērojot ražotāja noteikto ierauga daudzumu noteiktam piena daudzumam.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pēc ~20 minūtēm pievieno fermentu, vadoties no ražotāja ieteiktā daudzuma attiecīgam piena daudzumam, bet ar tādu aprēķinu, lai piens sarecētu ~12–18 stundās.

Ja, iegriežot recekli ar nazi, tā malas asi lūst un izdalās dzeltenas, dzidras sūkalas – ne pienaini baltas un ne zaļgani dzeltenas, tas ir gatavs formēšanai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar kausiņu piepilda izvēlētās siera formas un atstāj līdz 12 stundām, lai masa sakristos par trešdaļu no formas apjoma. Kad tas noticis, sieriņus apgriež un atstāj, līdz tie kļūst tik stingri, lai, paņemot rokās, nezaudē savu formu.

Katru siera gabaliņu apgrozot, to aprīvē ar smalku, sausu sāli un vēlams likt uz restītēm, jo no masas turpina izdalīties sūkalas.Kad sieriņi ir sausi, liek ledusskapī, kur masa turpina nobriest un ir gatava realizācijai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.