Foto-Valdis Semjonovs

Pasta pappardelle ar trusi, jaunajiem burkāniem un zaļumiem 0

 Sastāvdaļas: (10 pastas porcijām) 800 g kviešu miltu, 200 g kviešu smalkās mannas, 1 liela vārīta biete, 5 olu dzeltenumi, maltie pipari, sāls, trusis, pīles vai zoss tauki, sīpoli, burkāni,  fenhelis, pastinaks, timiāns, Parmas siers.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Brīdina par iespējamu katastrofu: Eiropu klusi iekaro “supermonstru” armija, kas posta ceļus un elektroapgādi
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā 134
Kokteilis
“Sist viņu vajag!?” Bijušais bokseris Mairis Briedis komentē savas emocijas saistībā ar Rosļikova ievēlēšanu 63
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu pastas mīklu, sajauc miltus un mannu, tad kaudzē izber uz darba virsmas, centrā izveido iedobi, kurā iesit olu dzeltenumus. Miltus sajauc ar olu dzeltenumiem, līdz veidojas viendabīga masa. Tai pievieno ar blenderi sasmalcinātu vārītu bieti un kādas 5 minūtes turpina mīcīt. Pēc samīcīšanas mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu vai stundu ieliek ledusskapī atpūsties. Tad mīklu izveltnē aptuveni 1,5 mm biezumā un sagriež nelielās strēmelītēs.

Trusi sadala, uzbārsta sāli un piparus, pievieno timiānu, apcep uz pannas. Pēc tam pārliek katlā vai veidnē, pārlej ar dārzeņu buljonu vai ūdeni, pieliek sīpolus, burkānus, fenheli, pastinaku, pīles vai zoss taukus un stundu, pusotru sautē. Kad gaļa mīksta, to atdzesē un noņem no kauliem. No buljona pagatavo mērci, tai pievienojot saldo krējumu, baltvīnu un jaunos burkānus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pastu pappardelle izvāra, pievieno sutinātos truša gaļas gabaliņus, pārlej mērci un uzrīvē Parmas sieru.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.