Foto-Fotolia

Pašu gatavota ābolu marmelāde 0

Šai marmelādei nevajag papildu želējošas piedevas – marmelāde sastings pati, jo ābolos ir pektīns.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas – 1 kg ābolu, 1 kg cukura.

Pagatavošana.

Pasauli nākamgad gaida vēl šausminošāki pārbaudījumi: gaišreģes Vangas prognozes 2026. gadam 1
Viņš bija nobadināts, jo viņa barošana prasa laiku… Šokējošs stāsts par notiekošo valsts pansionātā
Kokteilis
Trīspadsmitajā dzimst praktiskie, bet ceturtajā – neatlaidīgie: ko par tavu personību spēj atklāt tavs dzimšanas datums
Lasīt citas ziņas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem un tajā cep ābolus, kamēr tie viegli sačokurosies un kļūs mīksti.

Saceptos ābolus atdzesē tik daudz, lai var paņemt rokās. Ābolus bez mizas sarīvē uz smalkas rīves vai vēl labāk – izberž caur cietiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ābolu biezenim pievieno cukuru, pēc vēlēšanās – tējkaroti malta kanēļa.

Visu rūpīgi samaisa un vāra uz lēnas uguns, kamēr viss iegūst bieza medus konsistenci.

Atkal uzsilda cepeškrāsni uz minimuma, uz pannas izklāj foliju, virsū liek ābolu masu un cep, kamēr biezenis kļūst elastīgs kā želeja. Tam var būt nepieciešamas 6–8 stundas. Taču gatava, sagriezta gabaliņos marmelāde, kura vēl pārkaisīta ar pūdercukuru, ledusskapī var glabāties pāris mēnešu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.