Foto – Shutterstock

Pašu gatavots marinēts ingvers – piedeva pie suši 0

Kā var mājās iemarinēt ingvera šķēles? Esmu mēģinājusi, bet man neizdodas kraukšķīgas gaiši rozā šķēlītes, kādas pasniedz pie suši restorānos. ILZE D. JELGAVĀ

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Ja ingvera šķēlēm uzlej marinādi un ļauj kādu laiku ievilkties, tās kļūst dzeltenīgi brūnas. Kā dabūt rozā krāsu? Lielražotāji bieži izmanto pārtikas krāsvielas, bet mājās ingveru var iekrāsot ar sarkanā redīsa šķēlītēm. Jāpiebilst, ka jaunās, vēl nenobriedušās saknes saskarē ar marinādi iegūst maigi rozā toni, taču veikalos pārdod lielākoties nobriedušas ingvera saknes.

Sastāvdaļas
• 200 g ingvera
• 2–3 redīsi
• 100 ml ūdens
• 100 ml rīsu etiķa
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes sāls

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Ingveru nomizo (visvieglāk to izdarīt ar karoti) un sagriež ļoti plānās šķēlītēs, kam uzkaisa sāli, samaisa un noliek uz pusstundu, lai ievelkas. Iesālot izdodas mazināt ingvera sīvumu, tas kļūst maigāks.

Redīsus sagriež šķēlītēs un pilda mazās burciņās kopā ar ingveru.

Gatavo marinādi: katlā ielej ūdeni un rīsu etiķi, pieber cukuru un maisot vāra, līdz cukurs izkusis. Karstu marinādi uzlej ingvera šķēlēm. Traukam uzliek vāku. Atdzesē istabas temperatūrā, tad novieto vēsumā un vismaz 2–3 diennaktis marinē. Ingvers vēl labāk garšos pēc divām nedēļām. Bez pasterizēšanas var glabāt ledusskapī 4–6 nedēļas. Ja pasterizē, var glabāt 3–4 mēnešus.

Ingveru šķēlēs viegli var sagriezt ar dārzeņu mizojamo nazi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.