Praktiski
Receptes

Pašu gatavots saldējums ar zemeņu mērci0

Foto: Marta Purmale

Sastāvdaļas saldējumam
* olas dzeltenums
* puse vaniļas pāksts
* pustējkarote kartupeļu cietes
* 200 ml saldā krējuma
* 100 g zemeņu

Mērcei
* 200 g zemeņu
* 50 g cukura vai 3 ēdamkarotes agaves sīrupa
* sula no puses laima

Pagatavošana.
Zemenes sagriež daiviņās. Olas dzeltenumu puto ar cukuru, pievienojot vaniļu. Saldo krējumu uzkarsē un atdzesē ūdens peldē. Pakāpeniski maisot, pievieno saputoto olas dzeltenumu un sagrieztās zemenes. Gatavo saldējuma masu liek silikona formiņās (tajās parasti cep mafinus). Apmēram stundu tur saldētavā.

Kamēr saldējums stingst, pagatavo mērci: sablendē zemenes ar cukuru, pievieno laima sulu un vēl brīdi blendē. Mērci uzlej gatavajam saldējumam, dekorē ar piparmētru lapiņu un pūdercukuru.

Pavāra piebilde

Silikona trauciņu malas pirms saldējuma iepildīšanas var izklāt ar kausētu šokolādi un uz brīdi ievietot ledusskapī, lai sastingst. Zemeņu mērcei var pievienot svaigu muskatķirbi, tas garšu padara eksotisku, it kā klāt likts kāds dienvidu auglis.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

AD
Artis Drēziņš
Latvijā
Lauris pēc trieciena palicis bez apziņas un mēdz nekontrolējami staigāt. Kāpēc dzērājšoferi Jāni apcietināja tiesas zālē? 12
6 stundas
LE
LETA
Latvijā
Daudzi vienā pilsētā un “Dinamo” sportisti: lielajam Covid-19 inficēto skaitam “pa pēdām”
1 stunda
TA
Tavs Auto TV
Ekonomika
Lietuvā lietoti automobiļi ir lētāki. Kādēļ?
16 minūtes
LA
LA.LV
Ekonomika
Pirmā palīdzība, ja esi palicis bez darba: kur vērsties, ar ko sākt?
3 stundas
LE
LETA
Veselam
Epidemioloģe atklāti par Covid-19 izplatības situāciju Daugavpilī
3 stundas