Foto: Marta Purmale

Pašu gatavots saldējums ar zemeņu mērci 1

Autors: Gunta Tabore, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas saldējumam
* olas dzeltenums
* puse vaniļas pāksts
* pustējkarote kartupeļu cietes
* 200 ml saldā krējuma
* 100 g zemeņu

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Mērcei
* 200 g zemeņu
* 50 g cukura vai 3 ēdamkarotes agaves sīrupa
* sula no puses laima

Pagatavošana.
Zemenes sagriež daiviņās. Olas dzeltenumu puto ar cukuru, pievienojot vaniļu. Saldo krējumu uzkarsē un atdzesē ūdens peldē. Pakāpeniski maisot, pievieno saputoto olas dzeltenumu un sagrieztās zemenes. Gatavo saldējuma masu liek silikona formiņās (tajās parasti cep mafinus). Apmēram stundu tur saldētavā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr saldējums stingst, pagatavo mērci: sablendē zemenes ar cukuru, pievieno laima sulu un vēl brīdi blendē. Mērci uzlej gatavajam saldējumam, dekorē ar piparmētru lapiņu un pūdercukuru.

Pavāra piebilde

Silikona trauciņu malas pirms saldējuma iepildīšanas var izklāt ar kausētu šokolādi un uz brīdi ievietot ledusskapī, lai sastingst. Zemeņu mērcei var pievienot svaigu muskatķirbi, tas garšu padara eksotisku, it kā klāt likts kāds dienvidu auglis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.