Foto-Shutterstock

Pašu marinēti šampinjoni – tikai 5 minūtēs! 0

Sastāvdaļas
500 g šampinjonu
60 ml galda etiķa (9%)
120 ml augu eļļas
3 ķiploka daiviņas
10 melnie piparu graudiņi
2 tējkarotes cukura
1 tējkarote sāls
4 lauru lapas

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Šampinjonus nomazgā, lielākos sagriež 4 daļās, vidējos – uz pusēm, mazos atstāj veselus.

Katliņā sagatavo marinādi – samaisa etiķi, eļļu, cukuru un sāli, pievieno pipargraudiņus un lauru lapas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavotajā marinādē liek šampinjonus, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus.

Liek uz uguns un pēc uzvārīšanās turpina karsēt vēl 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Sākumā šķitīs, ka ir par maz šķidruma, taču sēnes ļoti ātri atsulosies.

Sēnes sapilda burciņās, aizvāko, atdzesē un liek ledusskapī uz 4 stundām. Pēc tam sēnītes var jau ēst.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.