Foto – Valdis Semjonovs

Trīs intrigas 35

Starp dažādām pilsētām un novadiem varētu izcelt trīs vietas, kur intriga saglabājas arī pēc vēlēšanām. Tā ir Liepāja, Daugavpils un Jūrmala. Par pēdējām divām tas nav pārsteigums, jo šīs pašvaldības vienmēr bijušas diezgan politiski raibas, toties varbūtībai, ka Liepājas mērs Uldis Sesks (“Liepājas partija”) pēkšņi vairs nav amatā, ir grūti noticēt. Taču bez koalīcijas viņam neiztikt, un te nu ir intriga – ar kuru runāt par atbalstu? Mūžīgo pretinieku Jāni Vilnīti (LRA) vai no partijas politiskās instrukcijas saņēmušo Valēriju Agešinu (“Saskaņa”). Nevajag aizmirst, ka iepriekš “Saskaņa” no savas partijas izslēdza vairākus partijas biedrus, tieši par “pārāk ciešu” sadarbību ar Sesku. Politiskā dzīve solās būt diezgan vējaina, kā jau tas šai pilsētai piestāv.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

Līdzīgs attiecību trīsstūris izveidojies arī Daugavpilī – lai gan līdzšinējais pilsētas vadītājs Jānis Lāčplēsis (“Latgales partija”) ir populārākais, bez partnera neiztikt. Bet jārunā būs ar diviem ambicioziem politiķiem, ar kuriem pirms vēlēšanām attiecības bija diezgan saspīlētas – Andreju Elk-
sniņu (“Saskaņa”) un Rihardu Eigimu (“Mūsu partija”). Cita lieta, ka arī neviens no šiem diviem negribētu spēlēt otro vijoli.

Kas attiecas uz Jūrmalu – politiskā aina ir tik mīklaina, ka KNAB tur jau droši var sākt izvietot noklausīšanās ierīces. Bez spraigas “tirgošanās” neiztikt, un “pilsētā uz viļņa”, kā zināms, paklupt var ļoti viegli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.