Foto – Shutterstock

Pavasara brokolis – mazpazīstams kāpostaugs. Kā to audzē? 0

Man uzdāvināja Cima di rapa sēklas. Kad tās sēt? BAIBA BAUSKAS NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Putins mainījis mērķus? Atklāti jauni ASV izlūkošanas dati
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
VIDEO. “Cepuri nost, grūtākais teikums TV vēsturē!” Soctīklotāji sajūsmā par ziņu diktores Vondas prasmīgo dikciju
Lasīt citas ziņas

Cima di rapa jeb pavasara brokolis Latvijā vēl ir mazpazīstams, neredzēts kāpostaugs, taču sens un populārs lapu dārzenis Itālijas dienvidos, iecienīts arī ķīniešu virtuvē. Ir izveidots daudz šķirņu. Pavasara brokoļa izskats atgādina spinātus, bet garša ir nedaudz līdzīga rācenim vai brokolim ar nelielu sinepju piesitienu. Ēdams ir viss augs: stublāja paresninājums, lapas un brokoļiem līdzīgie ziedu kāti. Tos gatavo tāpat kā jebkurus dārzeņus (salātos, zupās, sautējumos), lapas var arī grilēt. Novāc 20 cm garus stublājus kopā ar ziediem. Noplūktās lapas plastmasas maisiņā ledusskapī var uzglabāt līdz pat 10 dienām. Audzējot aprīlī, maijā, ražu var vākt pēc 30 dienām. Iepriekš izaudzē dēstus, stāda 20 cm attālumā citu no cita.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.