Foto – Shutterstock

Pavasara brokolis – mazpazīstams kāpostaugs. Kā to audzē? 0

Man uzdāvināja Cima di rapa sēklas. Kad tās sēt? BAIBA BAUSKAS NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Jaunava – brūna, Svari – rozā: kura krāsa kurai zodiaka zīmēm nes laimi
Kokteilis
Kā Melānija vispār nokļuva ASV? Kongresā izceļas pamatīgs skandāls par Trampa sievas vīzu 42
“Ar to diskusija beidzas…” “Rail Baltica” biļešu cena liek ieplest acis – tā būs 4 reizes augstāka nekā autobusiem
Lasīt citas ziņas

Cima di rapa jeb pavasara brokolis Latvijā vēl ir mazpazīstams, neredzēts kāpostaugs, taču sens un populārs lapu dārzenis Itālijas dienvidos, iecienīts arī ķīniešu virtuvē. Ir izveidots daudz šķirņu. Pavasara brokoļa izskats atgādina spinātus, bet garša ir nedaudz līdzīga rācenim vai brokolim ar nelielu sinepju piesitienu. Ēdams ir viss augs: stublāja paresninājums, lapas un brokoļiem līdzīgie ziedu kāti. Tos gatavo tāpat kā jebkurus dārzeņus (salātos, zupās, sautējumos), lapas var arī grilēt. Novāc 20 cm garus stublājus kopā ar ziediem. Noplūktās lapas plastmasas maisiņā ledusskapī var uzglabāt līdz pat 10 dienām. Audzējot aprīlī, maijā, ražu var vākt pēc 30 dienām. Iepriekš izaudzē dēstus, stāda 20 cm attālumā citu no cita.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.