Nokarenā ‘Endurio Yellow’
Nokarenā ‘Endurio Yellow’
Foto – Uldis Muzikants

Laba augsne aizstāj barošanu 0


Audzētavā izmanto Kaigu purva kūdras substrātu Laflora, kas sagatavots tieši podu puķēm. Tajā ir vajadzīgās barības vielas, augsnei ir laba, irdena struktūra, kurā saglabājas mitrums.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
VIDEO. Eirovīzijas uzvarētājs Nemo pāris minūtes pēc triumfa saplēš savu stikla mikrofonu 2
TV24
STOPkadri: Slavenākā Covid-19 vakcīna ir Ilmāra Rimšēviča kabatā
Lasīt citas ziņas

Laistot stādi tiek arī mēsloti. Niks uzsver, ka labāk dot mazākas devas, bet biežāk. Ēdelīgākās ir cinnijas, gazānijas, dālijas. Mazāk papildbarības prasa begonijas, ledenītes, skaistnātrītes, celozijas, balzamīnes.

Kad atraitnītes stāds izaudzis, tam ar esošajām barības vielām vajadzētu pietikt divus ziedēšanas maksimuma mēnešus. Ja vēlas, protams, var dot papildmēslojumu, it sevišķi kalcija nitrātu, lai puķēm stingrāks augums. Atraitnītēm galvenais izvēlēties labu augsni stādīšanai. Ja iegādājas puķu audzēšanai podos paredzēto substrātu, ar to pietiks. Stādot dobē, augsni pavasarī vajadzētu krietni ielabot ar kompostu, kūdru, lai stādiņi nokļūtu irdenā, barības vielām bagātā vietā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vasaras puķēm labāk izvēlēties komplekso mēslojumu, jo tām ir ilgāks mūžs nekā atraitnītēm. Der universālais vai katrai puķu grupai īpaši izstrādātais mēslojums. Tāds nopērkams arī atraitnītēm. Atsevišķs mēslojums derētu begonijām, jo tās vēlas atšķirīga skābuma augsni.

– Laistīšanas ziņā puķes nav vēlams ne pārliet, ne iekaltēt. Cik daudz barot un laistīt gan stādiņus siltumnīcā, gan augus dārzā, katram jāizvērtē pašam, – secina Niks. – Tas ir cieši saistīts ar laika apstākļiem. Jo vēsāks, jo mazāk mitruma un barības dodams.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.