Foto: Vaira Kārkliņa

Pavasara rullīši – pankūkās ietīti pirmie zaļumi 0

Autore: Vaira Kārkliņa

Šos rullīšus vislabāk baudīt pārgājienā, jo svaigā gaisā apetīte vienmēr ir laba. Līdzi paņem mājās izceptas plānās pankūkas. Pa ceļam tīrās vietās salasa dažādus savvaļas labumus. Atpūtas vietā pankūkas piepilda un satin rullīšos. Pēc veselīgas pastaigas spēcinošie pavasara rullīši garšo īpaši labi.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
* gaiļbiksīšu, gārsu, pieneņu, panātru un citu savvaļas zaļumu lapiņas
* gaiļbiksīšu, kļavu, mārpuķīšu, vijolīšu ziedi
* egļu jaunie dzinumi
* salāti
* burkāns
* gurķis

Pankūkām
* ola
* glāze miltu
* pusglāze piena
* pusglāze ūdens
* sāls, cukurs
* 2 ēdamkarotes eļļas
* eļļa cepšanai

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Gatavo ļoti plānas pankūciņas. Bļodā sakuļ olu, pieber sāli, cukuru un samaisa. Pieber miltus un maisot pamazām lej pienu un ūdeni, līdz iegūst šķidru mīklu. Tad pievieno eļļu un izmaisa. Atstāj 20 minūtes, lai uzbriest. Ja mīkla par daudz bieza, pielej vēl pienu un ūdeni – mīklai jābūt salda krējuma konsistencē.
Pannā ielej karoti eļļas, uzkarsē un vidū uzlej mīklu pirmajai pankūkai. Groza pannu, lai mīkla izplūst vienmērīgi, iespējami plānākā kārtā. Pēc tam noregulē karstumu tā, lai pankūkas ceptos lēni un bez eļļas liešanas. Apcep no abām pusēmes.
Ar dārzeņu mizojamo nazīti sašķēlē burkānu un sagriež strēmelēs gurķi. Zaļumus sadala pa lapiņām, arī ziedus atstāj veselus. Salātlapas saplūkā.
Katrai pankūkai vienā malā liek pildījumu – sasmalcinātus dārzeņus un salātlapas, jaunās lapas un ziediņus, tad cieši satin rullītī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.