Foto – Aija Geida

Pavasara salāti ar rukolu un saldo kartupeli 0

Sastāvdaļas
• 350 g saldā kartupeļa
• 200 g vārītu vai konservētu turku zirņu
• 100 g rukolas
• 4–5 kaltēti tomāti eļļā
• 1,5 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes pistācijas riekstu
• pustējkarote paprikas pulvera
• ⅓ tējkarotes asās paprikas pulvera
• ⅓ tējkarotes kurkumas
• pustējkarote maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Vispār vajadzētu aizliegt Donu un viņa jauno dziesmu…” Mūziķa jaunākais veikums izraisa negaidītu sabiedrības reakciju 70
Live
TEKSTA TIEŠRAIDE. Sabiedrībā pazīstami cilvēki parakstījuši atklātu vēstuli Edgaram Rinkēvičam 201
Šlesers publicē Vīķes-Freibergas foto ar Putinu, bet sabiedrības atbalsta vietā saņem pārmetumu par paša sievas saistību ar Krieviju
Lasīt citas ziņas

Mērcei:
• 1,5 ēdamkarotes sezama sēkliņu
• 1,5 ēdamkarotes olīveļļas
• ēdamkarote citrona sulas
• puse ķiploka daiviņas
• pustējkarotes sāls

Pagatavošana.

Izvārītiem vai konservētiem turku zirņiem pārlej nedaudz olīveļļas (pustējkaroti), uzkaisa aso paprikas pulveri un kurkumu. Pievieno šķipsniņu sāls, samaisa un apcep uz pannas. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, apslaka ar olīveļļu (ēdamkaroti) un pārkaisa maltus melnos piparus un paprikas pulveri. Pieber sāli, samaisa un liek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cep +180 °C 20–25 minūtes. Atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rukolu nomazgā, nosusina. Tomātus izņem no eļļas un sagriež gabaliņos. Pagatavo mērci – sezama sēkliņas nedaudz samaļ kafijas dzirnaviņās tā, lai neatdalās eļļa un neveidojas kunkuļi. Pēc tam piestiņā saberž kopā ar citrona sulu, sakapātu ķiploku, olīveļļu un sāli.

Uz šķīvja kārto rukolu, apceptos turku zirņus, saldo kartupeli, tomātu gabaliņus. Pārlej ar mērci un pārkaisa ar pistācijas riekstiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.