Foto – Matīss Markovskis

Pērļu grūbas ar krāsnī ceptu ķirbi un riekstiem 0

Sastāvdaļas
* 100 g pērļu grūbu
* 400 g sviesta ķirbja
* 4 ēdamkarotes rīvmaizes
* 3 ēdamkarotes rīvēta cietā siera
* 2 ēdamkarotes olīveļļas
* pētersīļu pušķītis (3 ēdamkarotes)
* 50 g lazdu riekstu
* 2 ēdamkarotes lazdu riekstu eļļas
* sāls, pipari
* salātu lapas

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi sagriež apmēram centimetra biezās šķēlēs. Cepamo plāti pārklāj ar cepampapīru, izkārto ķirbja šķēles un cepeškrāsnī cep aptuveni 15 minūtes 180 grādos, līdz ķirbis gandrīz mīksts. Pa to laiku bļodā sajauc rīvmaizi un cieto sieru, pievieno sakapātus pētersīļa zaļumus un olīveļļu. Sagatavoto maisījumu uzliek gandrīz gatavajiem ķirbjiem un cepeškrāsnī cep vēl piecas minūtes, līdz zeltaini brūni.

Novāra pērļu grūbas, pēc tam rūpīgi noskalo un notecina lieko ūdeni. Sadrupina lazdu riekstus un iejauc grūbās, pievieno lazdu riekstu eļļu, kā arī sāli un piparus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz šķīvja kārto ķirbi, grūbas un zaļās lapas.

UZZIŅA

Pēļu grūbas jāvāra tieši tā, kā norādīts uz iepakojuma. Lazdu riekstu eļļa piešķirs spēcīgāku garšu, taču, ja tās nav, var iztikt ar šļuciņu olīveļļas.