Foto: Fotolia

Pērnā gada sēklu dīgtspējas pārbaude. Ļoti vienkārši 0

Kā pārbaudīt iepriekš iegādāto sēklu dīgtspēju? RITA LIMBAŽU NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
10. jūlija pilnmēness būs liktenīgs tieši šīm zodiaka zīmēm
“Manām meitenēm jāēd plika maize. Vai rīt brokastis atkal nedabūs?” Skaisto svētku sajūtu aizēno organizatoriskas nedienas 1
Lavrovs tikšanās laikā ar Rubio piedāvājis “jaunu ideju” miera panākšanai Ukrainā 3
Lasīt citas ziņas

Dārzkopības institūta vadošā pētniece Līga Lepse skaidro, ka to izdarīt ir samērā vienkārši. Uz šķīvīša noliek vienmērīgi samitrinātu salveti, marli vai filtrpapīru, uz kura noskaita (vienā kārtā uzber) 50 vai 100 sēklu (jo lielāks skaits, jo iegūst ticamāku rezultātu). Uzlej nedaudz ūdens, nosedz ar caurspīdīgu šķīvīti, lai turpmāk varētu kontrolēt mitruma režīmu. Sēklas novieto gaismā 20–22 °C siltumā. Jāraugās, lai tās neiekalst un nepelē. Pēc 5–7 dienām, kad parādās dīgļsaknītes, saskaita sadīgušās sēklas un izrēķina dīgtspēju. Ja no 100 sēklām izdīgušas 75, tad dīgtspēja ir 75 procenti. Ja dīdzība ir mazāka par 50%, lietderīgāk iegādāties jaunas sēklas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.