Foto-Aija geida

Piena un zemeņu saldējuma kūka 0

Sastāvdaļas piena kārtai
• 500 ml saldā krējuma
• 300 g kondensētā piena ar cukuru
• 3 ēdamkarotes pūdercukura
• 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Reklāma
Reklāma
Veselam
Dzīvo ilgāk un jūties jaunāks: 8 ikdienas paradumi, kas glābj no priekšlaicīgas novecošanās un sirds problēmām
“Īstā dzīve sākas tikai pēc tam”: Cilvēki, kas piedzīvojuši nāvi atklāj, ko redzējuši viņsaulē – pieci patiesi stāsti 29
“Ja uzbrukums Baltijas valstīm notiks, tad tagad, tuvāko mēnešu laikā,” uzskata Jurģis Liepnieks
Lasīt citas ziņas

Zemeņu kārtai
• 400 g zemeņu
• 150 ml apelsīna sulas
• 50 ml citrona sulas
• 100 g cukura

Rotāšanai
• 150 g zemeņu
• 10 piparmētru lapiņas

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Saldo krējumu puto ar mikseri, līdz parādās putas. Tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kondensēto pienu un puto līdz putukrējuma konsistencei. Liek uz stundu saldējuma mašīnā. Ja nav šādas ierīces, vismaz pusstundu patur ledusskapī.

Zemenes sablendē ar apelsīna un citrona sulu un cukuru. Taisnstūra veidnē ieklāj cepamo papīru, lai viegli izņemt saldējuma kūku. Ieliek putukrējumu un ļauj mazliet sastingt. Tad klāj zemeņu kārtu, vienmērīgi izlīdzina un sasaldē. Sagriež šķēlēs un rotā ar zemenēm un piparmētru lapiņām. Pirms pasniegšanas var pārliet ar zemeņu mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.