Foto – Aija Geida

Pieneņu sakņu kafijas dzēriens 0

Kafija ir dzēriens, kas sasilda un apmierina organisma vajadzību pēc rūgtās garšas. Ierastās kafijas vietā varbūt pamēģināt ko jaunu?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ikviens iemīlas šajās zodiaka zīmēs: zvaigznes tās dēvē par absolūti burvīgākajām
Gandrīz 400 līķu sadalīšanās stadijā – krematorijā atklāj baisu skatu
Kokteilis
“Sabraukuši te visādi rīdzinieki, sapirkušies villas un dzīvo” – Lindas Mūrnieces lauku dzīves ainiņas 48
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 200 ml karsta ūdens
• 50 ml piena
• 1 tējkarote pieneņu sakņu pulvera
• 1 tējkarote cukura

Pagatavošana.
Izkaltētas pieneņu saknes apgrauzdē uz pannas, samaļ kafijas dzirnaviņās. Ieber krūzē, samaisa kopā ar cukuru un pārlej ar karstu ūdeni. Samaisa un ļauj 3–4 minūtes iestāvēties. Pievieno pienu un pasniedz. Pieneņu saknes var iegādāties pat aptiekā – tās pārdod kā gremošanu uzlabojošu tēju. Šīs rūgtās saknes palīdz samazināt arī holesterīna līmeni asinīs, uzlabo aknu darbību.
Ja grib izjust pieneņu saknes ārstējošās īpašības, kafiju ieteicams apgrauzdēt tikai nedaudz. Jo stiprāks grauzdējums, jo tuvāka garša pupiņu kafijai, bet mazāk vērtīgo vielu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.