Foto: Aija Geida

Pikanta mērcīte ar ķiplokiem un Indijas riekstiem 0

Sastāvdaļas
• 4 ziloņķiploka daiviņas
• 60 g Indijas riekstu
• 80 ml ūdens
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdam­karotes citrona sulas
• ½ ķiploka daiviņas
• Dažas salvijas lapiņas
• Zariņš rozmarīna

Veselam
Palīdz nodzīvot ilgāk: 9 uztura bagātinātāji, kas nodrošina veselīgu novecošanu
TV24
Eksperts brīdina: Tā ir situācija, no kuras mēs neizvairīsimies. Latvijā, iespējams, sāks dedzināt atkritumus
Kokteilis
Ātrs psiholoģiskais tests: kura no virvēm, jūsuprāt, ir visgarākā? 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Riekstus pusstundu izmērcē ūdenī. Ziloņķiploku notīra, sagriež šķēlītēs un apcep. Parasto ķiploku notīra un smalki sakapā. Visas sastāvdaļas liek blenderī un samaisa līdz viendabīgai masai. Atkarībā no tā, kā izmērcēti Indijas rieksti, var būt nepieciešams pievienot nedaudz ūdens. Mērce sader ar grilētiem dārzeņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.