Foto – Aija Geida

Pikanta tomātu mērce ar saldo čili 0

Sastāvdaļas
• 500 g tomātu
• 60 g cukura
• 50 ml baltvīna etiķa
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• Čili pāksts
• 2 ķiploka daiviņas
• Tējkarote rīvēta ingvera
• Ēdamkarote kartupeļu cietes
• 1–½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Notīra ķiploka daiviņas, sarīvē ingveru, tomātus sagriež gabaliņos. Čili piparam izņem sēklas un smalki sagriež kubiciņos. Katlā liek tomātus, ingveru, ķiploku un čili piparu, pievieno eļļu, baltvīna etiķi un cukuru. Vāra piecas minūtes. Pieber sāli un mazā ūdens daudzumā izšķīdinātu kartupeļu cieti. Samaisa un izslēdz uguni. Ja tomāti ļoti sulīgi, iespējams, mērce būs šķidra un vajadzēs papildus pievienot kartupeļu cieti. Mērce piemērota rīsu ēdieniem, sautētiem dārzeņiem, vistas gaļas marinādei.

! Ja pievieno čili pāksts sēklas, mērce ir asāka.

CITI ŠOBRĪD LASA

PADOMI
Jo ilgāk tomātu mērci vāra, jo tai izteiktāks skābums. Ja vēlas maigu mērci, to tikai uzkarsē, bet nevāra.
Visām tomātu mērcēm pieber nedaudz cukura, tas mazina skābumu un piešķir tumīgumu, pastiprina garšu un izceļ pievienoto garšvielu buķeti.
Vislabākās mērces izdodas no gaļīgajiem, miltainajiem tomātiem. Sulīgie un ūdeņainie pārāk atšķaida mērci, tāpēc ilgi jāvāra, līdz iztvaiko liekais šķidrums.
Patīkamu garšas akcentu var iegūt, tomātu mērcei pievienojot nedaudz sojas mērces.
Ja tomātus pirms gatavošanas izcep cepeškrāsnī, mērce izdodas izcili tumīga un aromātiska.
Tomātiem labi piestāv ne tikai baziliks un siers, bet arī raudene, timiāns, lupstājs un rukola.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.