Foto – Aija Geida

Pikanta tomātu mērcīte ar seleriju 0

Sastāvdaļas
• 600 g tomātu
• 100 ml baltvīna
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ķiploka daiviņas
• Sīpols
• Selerijas kāts
• Burkāns
• Ēdamkarote cukura
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅔ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Jau pirmajās sekundēs? Šīs 11 lietas vīrieši pamana sievietēs ātrāk, nekā tu domā
Ārsts nosūtīja mājās ar ausu infekciju – pēc stundas trīs bērnu mamma saļima un nomira. Šo traģēdiju varēja novērst… 77
“Tas vairs nav smieklīgi!” Agnese Zeltiņa trīs mēnešu laikā piedzīvojusi četras zādzības 1
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas smalki sakapā. Selerijas kātu sagriež mazos kubiciņos. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves. Pannā uzkarsē augu eļļu, apcep tajā sīpolus, ķiplokus, burkānu un seleriju. Pēc tam pievieno tomātus, baltvīnu, cukuru, sāli, maltus melnos piparus un sutina, līdz mērce nedaudz sabiezē.

! Garšas akcentam var pievienot nedaudz sakapātas raudenes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.