Foto: Marta Purmale

Pikantas brusketas ar tomātiem 0

Sastāvdaļas
* 4 vidēja lieluma tomāti
* 2 šķēles saulē kaltētu tomātu
* neliels sarkanais sīpols
* neliels saišķis svaiga bazilika
* 50 ml labas olīveļļas
* kukulītis itāļu maizes ciabatta (der arī jebkura cita gaišā maize, kas nav smagnēja)
* 2 vidēja lieluma ķiploka daiviņas

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus sagriež kubiciņos. Sakapā sīpolu, saulē kaltētos tomātus un baziliku. Visu sajauc ar pusotru ēdamkaroti olīveļļas – tā ir salsa, ko liksim uz maizēm. Maizi sagriež šķēlēs, apgrauzdē tosterī vai uz pannas, lai kļūst brūni zeltaina. Kamēr šķēles vēl siltas, tās ierīvē ar ķiploka daiviņām – grauzdētā maize tās labi sarīvē. Tad katru pārlaista ar olīveļļu. Uz grauzdētajām šķēlēm kārto tomātu un sagatavoto salsu, dekorē ar baziliku vai citiem zaļumiem, piemēram, svaigu zaķskābenes lapiņu.

Pavāra piebilde

Brusketai var izmantot dažādus svaigus vai marinētus dārzeņus, labi sader ar avokado un zaļumiem. Ļoti labi garšo, ja piegriež balto sīpolu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.