Foto: Marta Purmale

Pikantas brusketas ar tomātiem 0

Sastāvdaļas
* 4 vidēja lieluma tomāti
* 2 šķēles saulē kaltētu tomātu
* neliels sarkanais sīpols
* neliels saišķis svaiga bazilika
* 50 ml labas olīveļļas
* kukulītis itāļu maizes ciabatta (der arī jebkura cita gaišā maize, kas nav smagnēja)
* 2 vidēja lieluma ķiploka daiviņas

Reklāma
Reklāma
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
“Piedošanu, bet šis ir reāli smieklīgi!” Sieviete “Pepco” iegādājusies dēlam bikses, taču vien vēlāk pamanījusi, ka tām ir dīvains defekts 13
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus sagriež kubiciņos. Sakapā sīpolu, saulē kaltētos tomātus un baziliku. Visu sajauc ar pusotru ēdamkaroti olīveļļas – tā ir salsa, ko liksim uz maizēm. Maizi sagriež šķēlēs, apgrauzdē tosterī vai uz pannas, lai kļūst brūni zeltaina. Kamēr šķēles vēl siltas, tās ierīvē ar ķiploka daiviņām – grauzdētā maize tās labi sarīvē. Tad katru pārlaista ar olīveļļu. Uz grauzdētajām šķēlēm kārto tomātu un sagatavoto salsu, dekorē ar baziliku vai citiem zaļumiem, piemēram, svaigu zaķskābenes lapiņu.

Pavāra piebilde

Brusketai var izmantot dažādus svaigus vai marinētus dārzeņus, labi sader ar avokado un zaļumiem. Ļoti labi garšo, ja piegriež balto sīpolu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.