Foto: Aija Geida

Pikantās tortillas – uzkoda pie alus 0

Sastāvdaļas
• 12 tortillas,
• 250 – 300 g Krievijas siera,
• 3 ēdamkarotes tomātu pastas,
• 6 ēdamkarotes skābā krējuma,
• 2 lielas ķiploka daiviņas,
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu,
• 1 tējkarote cukura,
• ½ tējkarotes sāls,
• zaļumi.

Reklāma
Reklāma
Vēstījums no viņpasaules: 12 veidi kā gari cenšas ar jums sazināties
Veselam
Augsts asinsspiediens? 9 augi un garšvielas, kas dabiski palīdz to mazināt
12 lietas, ko sievietes slepeni dara, bet nekad to neatzīst 4
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vispirms uz +200 °C uzliek sildīties cepeškrāsni, tad pagatavo mērcīti, sajaucot skābo krējumu ar tomātu pastu un pievienojot maltus melnos piparus, sāli, cukuru un sakapātus ķiplokus. Rūpīgi izmaisa, līdz cukurs izkusis. Uz rupjas rīves sasmalcina Krievijas sieru. Ņem tortillas plāksni, apsmērē ar mērci, pārkaisa ar sieru un zaļumiem un uzliek otru tortillu, kas pirms tam nedaudz apsmērēta ar mērcīti. Mazliet piespiež un sagriež 6 daļās. Saliek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep uzkarsētajā cepeškrāsnī 7 – 8 minūtes. Uzkodas gatava. Garda gan silta, gan auksta.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.