Cūkgaļas karbonāde ar pīlādžu mērci 0

2 porcijas

PAGATAVOŠANAS LAIKS: 40 MINŪTES

SASTĀVDAĻAS

* 2 biezas šķēles cūkas kakla karbonādes (katra 250 līdz 300 g)

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Mājas
Latvijas Jumiķu apvienības vadītājs: Latvijā jau ir pirmie gadījumi, kad saules paneļi uz jumta ir aizdegušies paši no sevis
Kokteilis
Mūziķis Roberto Meloni palicis bez brokastīm, jo “Bolt” piegādātais ēdiens nepatīkami pārsteidzis: “Es to pārdzīvošu, bet diez vai esmu vienīgais” 33
Lasīt citas ziņas

* 200 g pīlādžu (novākti pēc salnām vai saldēti)

* 50 g nerafinēta cukurniedru cukura

* sāls un pipari

* 2 ēdamkarotes sviesta

* ķiploka daiva

* pētersīļa un timiāna zariņš

PAGATAVOŠANA

Gaļai bagātīgi uzbārsta sāli, piparus, sakapātu pētersīli un saplūkātu timiānu. Garšvielas ar rokām iemasē gaļā un ļauj pastāvēt istabas temperatūrā aptuveni 15 minūtes, lai garšas savienotos, sasūktos un gaļa sasiltu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz pannas izkausē ēdamkaroti sviesta un apcep karbonādes tā, lai brūnas no abām pusēm. Tad liek karstumizturīgā traukā un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes.

Pa to laiku pīlādžus ātri novāra sālsūdenī, lai tiktu vaļā no rūgtuma, kas daļēji saglabājas arī pēc saldēšanas. Pīlādžiem pieber cukuru un karsē katliņā.

Kad gaļa gatava, to izņem no krāsns un ļauj atpūsties aptuveni 3–5 minūtes. No gaļas iztecējušo suliņu (tajā būs koncentrējusies arī ķiploka un timiāna spēcīgā garša) pielej pīlādžiem. Pieliek arī atlikušo sviestu un visu uzkarsē, intensīvi maisot, lai sviests it kā ieputojas mērcē.

Gaļu pasniedz ar pīlādžogu mērci un zaļumiem, var pievienot piedevas, kas garšo un tīk.

Pavāres piebilde

Pīlādžus ātri apvāra, lai tie nezaudētu krāsu, taču šādi var arī noņemt lieko rūgtumu. Maizei rūgtumiņš netraucē, taču mērce var būt pārāk sūra.

Gaļa izdodas mīkstāka, ja, izņemot no ledusskapja, tai ļauj nedaudz sasilt. Aukstu uzliekot uz karstas pannas, ir pārāk strauja temperatūras maiņa.

36,6 °C konsultante RŪTA RIETUMA, kafejnīcas Austra šefpavāre

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.