Pildīta bute ar krāsnī ceptām saknēm medū
Pildīta bute ar krāsnī ceptām saknēm medū
Foto – Matīss Markovskis

Pildīta bute ar krāsnī ceptām saknēm medū 0

Sastāvdaļas
* 400 g butes filejas
* 200 g liesa biezpiena
* ola
* buntīte diļļu
* selerijas sakne
* prāvs burkāns
* kālis
* gabals ķirbja
* 2 ēdamkarotes medus
* eļļa dārzeņu pārslacīšanai
* sāls un pipari
* ķiršu tomātiņi, spinātu lapiņas un dīgsti – piedevām

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Mākslīgais intelekts nosauc 10 pasaules pievilcīgākos vīriešus. Starp tiem – pretrunīgi vērtēts Latvijas politiķis
Kokteilis
“Citreiz pirms koncerta nepieciešams atgādināt ētiku un pieklājības etiķeti” – Madara Raabe vīlusies par koncertā Siguldā pieredzēto
“Zeme tad trīcēs zem šo karu izvērsēju kājām!” Gaišreģis paredz Ukrainas kara uzvaras gadu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Notīra selerijas sakni, burkānu, kāli, ķirbim nogriež mizu. Visu sagriež garenos salmiņos – kā frī kartupeļus. Liek bļodā, nedaudz pārslaka ar eļļu, uzkaisa sāli, pievieno medu un visu kārtīgi samaisa. Pannā ieklāj cepampapīru, liek saknes un cep cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.

Biezpienam pievieno olu, mazliet sāls un sīki sagrieztas dilles. Butes filejas apsāla, uzber svaigi maltus piparus. Gredzenveida veidnē liek butes fileju. Ja šādas veidnes nav, var izmantot pannu, kas izklāta ar cepampapīru. Filejai uzliek biezpiena cepurīti. Cep cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zivi pasniedz ar ceptām saknēm, sagrieztiem ķiršu tomātiņiem, spinātu lapiņām, dīgstiem vai citām svaigām piedevām.

Pievienojot zivij biezpienu, panāk sulīgumu un ēdiens kļūst vērtīgāks. Ar apcepto biezpiena cepurīti ēdiens arī izskatās pievilcīgāks. Var izmantot ne tikai buti, bet jebkuru citu zivi, piemēram, lielāku reņģi, upes foreles vai mencas fileju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.