Pildīta vista ar šampinjoniem 2

Sastāvdaļas:

1 vista
4 palieli šampinjoni
2 vidēji sīpoli
1-2 ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote olīveļļas
2 ēdamkarotes krējuma
Sāls
1/3 tējkarotes melno, malto piparu

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Mazgājam un nosusinām vistu. Sīki sasmalcinām sīpolus un apcepam olīveļļā. Sagriežam šampinjonus, pievienojam sīpoliem, sautējam, kamēr tie samazināsies izmērā par 1/3, tad pievienojam sāli, piparus un sakapātas ķiploka daiviņas. Liekam pildījumu vistā iekšā. Saspraužam vistu ar zobu bakstāmiem kociņiem vai aizšujam ar diegu. Uzberam vistai sāli, piparus un apsmērējam ar krējumu. Liekam vistu ar muguru uz leju cepamformā, kas pārklāta ar foliju, tad otru folijas galu uzklājam vistai virsū. Visu iepakojam diezgan blīvā maisā, lai nezustu sula un aromāts. Formu liekam uzsildītā cepeškrāsnī uz vidējās restes. 1,5 kg smaga vista gatavosies aptuveni 1,5-2 stundas. Pēc 1 stundas var jau sākt pārbaudīt gatavību, periodiski piepaceļot foliju. Pašās beigās, kad pie vistas pārduršanas izdalās gaiša sula, folija ir jāatver, jāapsmērē vista ar krējumu un jādod tai apbrūnināties. Pagatavoto vistu atbrīvojam no zobu bakstāmiem kociņiem, pildījumu var izņemt ārā un izlikt uz garnējuma (rīsiem, kartupeļiem vai griķiem). Var uzbērt zaļumus.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.