Foto-Ruslan Mitin/Shutterstock

Pildīti kartupeļi ar olu un šķiņķi 0

Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi
4 olas
4 šķiņķa šķēles
2 ēdamkarotes sviesta
pustējkarote sāls
pasniegšanai zaļumi

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Lai ēdiens ātrāk būtu gatavs, kartupeļus var iepriekš novārīt ar visu mizu. Ja nav novārīti, tos vairākās kārtās ietin folijā un cep uz grila oglēm, ugunskura oglēs vai cepeškrāsnī 180 grādos. Atkarībā no kartupeļu šķirnes un lieluma gatavošanas ilgums var būt 45–75 minūtes. Kad kartupeļi gandrīz mīksti, tiem mazliet nogriež augšpusi un sakārto katru folijas ligzdiņā. Pēc tam ar ēdamkaroti vidū izgrebj iedobīti, ieliek mazliet sviesta, iesit pa olai, saliek virsū bekona šķēles, pārkaisa ar sāli un liek uz oglēm, grila restēm vai cepeškrāsnī cepties 10–15 minūtes, līdz ola izcepusies un šķiņķis sačokurojies. Pasniedz, pārkaisītu ar zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.