Foto-Aija Geida

Piparkūkas veselīga dzīvesveida piekritējiem 0

Katliņā ieber pusi no cukura daudzuma un apbrūnina. Kad masa sāk burbuļot, pielej ūdeni. Nepārtraukti maisa, līdz veidojas viendabīga konsistence, un tikai tad pievieno atlikušo cukuru. Kad cukurs izkusis, liek klāt sviestu un skābo krējumu. Visu karsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno garšvielas, samaisa un liek atdzesēties.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Kad masa atdzisusi, tajā iemaisa sakultu olu. Atsevišķā bļodā miltiem pieber cepamo pulveri un samaltas mandeles. Sajauc kopā abas masas un rūpīgi izmīca, kamēr mīkla kļūst spīdīgi gluda un viendabīga. Vismaz divas stundas patur ledusskapī. Tad plāni izrullē un cep +180 °C aptuveni 10 minūtes. Piparkūku garša atšķiras, jo tās ir gatavotas no rudzu miltiem. Tiem, kam patīk veselīgi našķi no pilngraudu miltiem un medus, – šīs ir favorītes!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.