Foto-Aija Geida

Piparkūkas veselīga dzīvesveida piekritējiem 0

Katliņā ieber pusi no cukura daudzuma un apbrūnina. Kad masa sāk burbuļot, pielej ūdeni. Nepārtraukti maisa, līdz veidojas viendabīga konsistence, un tikai tad pievieno atlikušo cukuru. Kad cukurs izkusis, liek klāt sviestu un skābo krējumu. Visu karsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno garšvielas, samaisa un liek atdzesēties.

Reklāma
Reklāma
Jau pirmajās sekundēs? Šīs 11 lietas vīrieši pamana sievietēs ātrāk, nekā tu domā
Ārsts nosūtīja mājās ar ausu infekciju – pēc stundas trīs bērnu mamma saļima un nomira. Šo traģēdiju varēja novērst… 77
“Tas vairs nav smieklīgi!” Agnese Zeltiņa trīs mēnešu laikā piedzīvojusi četras zādzības 1
Lasīt citas ziņas

Kad masa atdzisusi, tajā iemaisa sakultu olu. Atsevišķā bļodā miltiem pieber cepamo pulveri un samaltas mandeles. Sajauc kopā abas masas un rūpīgi izmīca, kamēr mīkla kļūst spīdīgi gluda un viendabīga. Vismaz divas stundas patur ledusskapī. Tad plāni izrullē un cep +180 °C aptuveni 10 minūtes. Piparkūku garša atšķiras, jo tās ir gatavotas no rudzu miltiem. Tiem, kam patīk veselīgi našķi no pilngraudu miltiem un medus, – šīs ir favorītes!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.