Foto: Fotolia

Piparkūku mīklas recepte – sanāks glīta mājiņa ar eglītēm 0

No dotā daudzuma iznāk viena piparkūku mājiņa, pamatne mājiņai un divas eglītes.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 500 g miltu
• 300 g tumši brūnā cukura
• 200 g sviesta
• 110 g kartupeļu cietes
• 100 ml ūdens
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
• ēdamkarote medus
• ¾ tējkarotes sodas

Garšvielas
• tējkarote malta muskatrieksta
• tējkarote malta koriandra
• tējkarote malta kanēļa
• pustējkarote malta zaļā kardamona
• pustējkarote maltu krustnagliņu
• pustējkarote maltu melno piparu
• ¼ tējkarotes maltu smaržīgo piparu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Iepriekš sagatavo visas garšvielas, samaļ kafijas dzirnaviņās vai saberž piestiņā. Ieteicams izvēlēties svaigas, nemaltas garšvielas, tad piparkūkas būs daudz aromātiskākas.

Katliņā ielej ūdeni, ieber brūno cukuru un uz lēnas uguns maisa, līdz cukurs izšķīdis. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un, nepārtraukti maisot, to izkausē. Svarīgi, lai sviests izkūst lēnām, bet masa netiek uzvārīta. Kad sviests izkusis, masai pieber garšvielas, pielej citrona sulu, pieliek medu, rūpīgi izmaisa, līdz masa ir viendabīga.

Atsevišķā bļodā sajauc kviešu miltus kopā ar kartupeļu cieti un sodu. Savieno šķidro masu un sauso maisījumu, rūpīgi izmaisa. Mīkla sanāk mīksta un vijīga. Nekādā gadījumā nevajag likt klāt vēl miltus – pastāvot pāris stundu ledusskapī, mīkla sacietē, noformējas un kļūst labi izrullējama. Piparkūku mīklu ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī. Ja tā ilgāk pastāvējusi ledusskapī, pirms cepšanas vismaz trīs stundas mīklai jāatrodas istabas temperatūrā, tad to viegli izveltnēt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.