Foto – Aija Geida

Pīrāgs ar šokolādi un brūklenēm 0

Sastāvdaļas mīklai – 100 g sviesta, 50 g cukura, 300 g miltu, 100 g auzu pārslu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Pozitīvākās zodiaka zīmes: kura ir optimiste Nr. 1, bet kura ir īsta īgņa
Kokteilis
Ideālā vecuma starpība mīlestībā: cik gadus vecs partneris ir piemērots katrai zodiaka zīmei?
Rezultāti ir pārsteidzoši: vācu eksperti nosaukuši auto, kuri nav varējuši izturēt 100 000 kilometru nobraukuma testu
Lasīt citas ziņas

Pildījumam – 350 g brūkleņu, 300 ml saldā krējuma, 300 ml cukura sīrupa, 70 g sviesta, 250 g tumšās šokolādes.

Pagatavošana.

Lai pagatavotu mīklu, izkausē sviestu, pieber cukuru, auzu pārslas un miltus. Samīca un noliek uz 15 minūtēm vēsumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīklu ar rokām izspaida veidnē, kurā ieklāts cepampapīrs. Malas piespiež ar saburzītām folijas loksnēm, lai tās cepoties nesakrītas. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī, līdz zeltaini brūna (aptuveni 15–18 minūtes).

Pagatavo pildījumu. Katliņā ielej saldo krējumu, cukura sīrupu un pievieno sviestu. Uz mazas uguns karsē aptuveni 10 minūtes, līdz masa nedaudz sabiezējusi. Noņem katlu no uguns, pieliek salauztus šokolādes gabaliņus un maisa, līdz šokolāde izkususi. Ja šokolāde slikti kūst, katliņu patur karsta ūdens peldē. Pildījumu pārlej izceptajam pīrāgam, uzbārsta brūklenes un liek uz 6–8 stundām ledusskapī, lai sastingst. Saldā šokolādes masa labi harmonizē ar skābajām brūklenēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.