Plānās kartupeļu pankūciņas 0

Sastāvdaļas – 5 vidēji kartupeļi, 250–300 ml piena, 250–300 g miltu, 3–4 ķiploka daiviņas, 3 olas, 3 ēdamkarotes cukura, 3 ēdamkarotes augu eļļas, sāls, zaļumi pēc vēlmēm.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
Ārste brīdina par 5 pārtikas produktiem, kas palielina risku saslimt ar vēzi. Dažus no tiem lieto teju katrs
Kokteilis
Šodien pilnmēness Lauvas zīmē! Astrologi brīdina būt trakoti prātīgiem un nosauc 3 zodiaka zīmes, kurām gaidāmas lielas pārmaiņas
Krievi sāk atjēgties: beidzot saprotot, kas notiek, izcēlusies histērija: “Vai mums vēl vispār ir palikušas naftas pārstrādes rūpnīcas?”
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus novāra sālsūdenī mīkstus, nedaudz atdzesē un kopā ar ūdeni, kurā vārījās, sablenderē viendabīgā putrā.

Pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, olas, miltus, pienu (pirms tam uzkarsēt līdz verdošai temperatūrai), augu eļļu un vienu tējkaroti sāls.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visu ļoti rūpīgi samaisa un ļauj mīklai atpūsties vismaz 20 minūtes (ja ir laiks, var arī ilgāk).

Cep augu eļļā uzkarsētā pannā plānas pankūciņas. Mīklu nelej pa visu pannu, jo būs grūti apgriezt. Vislabāk vienu pusi stingri sacept, tad vieglāk apgriezt. Pēc vēlmēm vēl nesacepto pusi pankūkai var pārkaisīt ar sasmalcinātiem zaļumiem – dillēm, lociņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.