Plānās kartupeļu pankūciņas 0

Sastāvdaļas – 5 vidēji kartupeļi, 250–300 ml piena, 250–300 g miltu, 3–4 ķiploka daiviņas, 3 olas, 3 ēdamkarotes cukura, 3 ēdamkarotes augu eļļas, sāls, zaļumi pēc vēlmēm.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Šajos sešos datumos dzimst visgudrākie cilvēki: vai esi starp viņiem?
Ģimenes automašīnas, kas rada galvassāpes – no šiem 4 modeļiem labāk izvairīties
RAKSTA REDAKTORS
“Vērojot liepu ziedus un gājputnus…” Laika vērotājs Bukšs atklāj, kāds būs rudens un kad sāksies ziema 59
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus novāra sālsūdenī mīkstus, nedaudz atdzesē un kopā ar ūdeni, kurā vārījās, sablenderē viendabīgā putrā.

Pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, olas, miltus, pienu (pirms tam uzkarsēt līdz verdošai temperatūrai), augu eļļu un vienu tējkaroti sāls.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visu ļoti rūpīgi samaisa un ļauj mīklai atpūsties vismaz 20 minūtes (ja ir laiks, var arī ilgāk).

Cep augu eļļā uzkarsētā pannā plānas pankūciņas. Mīklu nelej pa visu pannu, jo būs grūti apgriezt. Vislabāk vienu pusi stingri sacept, tad vieglāk apgriezt. Pēc vēlmēm vēl nesacepto pusi pankūkai var pārkaisīt ar sasmalcinātiem zaļumiem – dillēm, lociņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.