Plūmes burciņās – receptes un noderīgi padomi 0

Piedāvājam trīs receptes, kā plūmes ieslodzīt burciņās!

Reklāma
Reklāma

Plūmju čatnijs

Kokteilis
“Viņa lūdza izgriezt tās ainas…” Meliem īsas kājas! Klajā nācis vēl viens Annas Sedokovas rūpīgi glabātais noslēpums
Kokteilis
“Esmu mazliet šokā” – Jāņa Timmas draugs publicē saraksti, kas, viņaprāt, apstiprina faktu, ka viņam kāds “palīdzējis” aiziet no dzīves
Kokteilis
Slinks vīrietis ir nopietna problēma ģimenē… 5 slinkākās zodiaka zīmes vīriešu vidū
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 1 kg tumšo plūmju, 500 g brūnā cukura, 750 ml ābolu etiķa, 100 g žāvētu rozīņu, 3 sīpoli, 1 ēdamkarote melno sinepju sēklu, 1 ēdamkarote malta kumīna, 1 ēdamkarote paprikas pulvera, ½ tējkarotes malta ingvera.

Pagatavošana.

Plūmes nomazgā, izņem kauliņus, tad sagriež mazos gabaliņos, pēc tam nosver, lai sanāk kilograms masas. Sīpolus sasmalcina, rozīnes aplej ar karstu ūdeni, nomazgā un sakapā. Visas sastāvdaļas, izņemot cukuru, saliek pannā ar augstām malām un rūpīgi izmaisa. Tad vāra uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes, līdz plūmes kļuvušas mīkstas. Pieber cukuru, 2 tējkarotes sāls un maisot turpina vārīt, līdz viss cukurs izkusis. Tad uz lēnas uguns vāra vēl aptuveni 20 – 25 minūtes, līdz čatnijs kļuvis biezs, un masa sāk atlekt no pannas malām. Beigās sevišķi cītīgi maisa, citādi var piedegt. Sapilda tīrās burkās un ļauj vismaz divas nedēļas iestāvēties – tad veidojas īstā garšas buķete. Ideāla piedeva gaļas ēdieniem, rīsiem, noder arī tostermaizīšu pagatavošanai tomātu mērces vietā. Vēsā vietā šo čatniju var glabāt pusgadu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.