Foto – Shutterstock

Plūmju čatnijs ar ingveru 0

Sastāvdaļas
• 500 g zilo plūmju
• 200 g brūnā cukura
• 0,5 l ābolu etiķa
• Liels skābs ābols
• Sarkanais sīpols
• 2 tējkarotes svaiga ingvera
• Kanēļa standziņa
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Plūmēm izņem kauliņus un nosver puskilogramu masas. Sagriež gabaliņos. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Ābolam izņem serdi un smalki sagriež. Katlā lej etiķi, pieber sīpolu, rīvētu svaigo ingveru, kanēļa standziņu, sāli un cukuru. Maisot vāra uz nelielas uguns, līdz masa sabiezējusi (aptuveni 1,5 stundas). Izņem kanēļa standziņu. Masu izberž caur sietiņu un pilda burkās. Pikanta uzkoda gaļas ēdieniem, pakorām, fritētiem dārzeņiem. Pēc vēlēšanās čatnijam var pievienot ķiploka daiviņas, čili piparus – tas garšu padarīs pikantāku un asāku.

Ja čatniju vāra no skābajām plūmēm, ieteicams pievienot vairākus saldus ābolus un sauju rozīņu, citādi tas būs pārāk skābs.

CITI ŠOBRĪD LASA

UZZIŅA
Konservēšanai noder jebkuras plūmes, tikai jādomā, kā skābajām neitralizēt izteikto skābumu, bet saldajām panākt spēcīgāku garšu. Te lieti noder dažādas piedevas – āboli, apelsīni, citroni, banāni, pat kabači un ķirbji.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.