Praktiski
Receptes

Polentas un liellopa gaļas uzkodas0

Sastāvdaļas polentai
300 g kukurūzas miltu, polenta
500 ml ūdens vai buljona
1 litrs piena 0,5%
1/2 ēdamk. sāls
2 ēdamk. olīveļļas

Mērcei
Liellopa karbonāde – 500 g
Vīnogu kauliņu eļļa – 2 ēdamk.
Burkāns – 1 gab.
Pastinaks – 1 gab.
Selerijas sakne – 1/4 gab.
Šalotes sīpols – 2 gab.
Ķiploks – 3 daiviņas
Tomātu pasta – 1,5 ēdamk.
Liellopa buljons – 600 ml

Pagatavošana.
Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos. Sagriež arī liellopa gaļu.
Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā. Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes – laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katru, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.
Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm.
Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.
Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.
Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

IK
Ilze Kalve
Pasaulē
“Ir jābūt gataviem arī mazāk labvēlīgai situācijas attīstībai.” Vēstniece nosauc visbūtiskāko šībrīža aicinājumu Latvijas pilsoņiem, kuri dzīvo Lielbritānijā
4 stundas
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
Kāpēc Kurzeme nesākas Bolderājā. Kur beidzas vēsturiskā Vidzeme un sākas Latgale? Intervija ar Jāni Turlaju
Intervija 2 stundas
LE
LETA
Dabā
Nākamnedēļ laikapstākļi mainīsies. Vai karstums vēl atgriezīsies? Sinoptiķu prognoze
3 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Vēlēšanu kaislības Baltkrievijā: aizturēti septiņi Lukašenko galvenās sācenses Tihanovskas štāba pārstāvji
1 stunda
LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
“Man pārsvarā ir vienalga, ko cilvēki par mani domā!” Māksliniece Anna Heinrihsone par apaļo jubileju, izstādēm un piedzīvoto Parīzē
Intervija 3 stundas