Polentas un liellopa gaļas uzkodas 0

Sastāvdaļas polentai
300 g kukurūzas miltu, polenta
500 ml ūdens vai buljona
1 litrs piena 0,5%
1/2 ēdamk. sāls
2 ēdamk. olīveļļas

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 6
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Lasīt citas ziņas

Mērcei
Liellopa karbonāde – 500 g
Vīnogu kauliņu eļļa – 2 ēdamk.
Burkāns – 1 gab.
Pastinaks – 1 gab.
Selerijas sakne – 1/4 gab.
Šalotes sīpols – 2 gab.
Ķiploks – 3 daiviņas
Tomātu pasta – 1,5 ēdamk.
Liellopa buljons – 600 ml

Pagatavošana.
Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos. Sagriež arī liellopa gaļu.
Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā. Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes – laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katru, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.
Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm.
Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.
Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.
Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.