foto – Edijs Pālens/LETA

Ambīcijas ir, vietas netiek sauktas 0

Pēc klubu pārstāvniecības, ar diviem pārstāvjiem no NBA un trīs Eirolīgas spēlētājiem, šo valstsvienības modeli ir pamats uzskatīt par potenciāli visu laiku labāko Latvijas izlasi. “Gribam izvairīties no skaļiem saukļiem, ka viss būs tagad un tad vairs nekad,” kopējo piesardzību raksturo LBS prezidenta Valda Voina teiktais. Līdzjutēji no šīs komandas pamatoti gaida ne tikai skaistu basketbolu, bet arī augstu rezultātu vietas izteiksmē. Konkrēti uzdevumi komandai gan vēl nav izvirzīti.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

“Iepriekšējā Eiropas čempionātā daudzas komandas ar skaļiem vārdiem un lielu vēsturi palika aiz mums. Mēs visi zinām, kāpēc esam šeit un visu mērķis ir pēc iespējas augstāka vieta. Ja uz Eiropas čempionātu sasniegsim labāko kondīciju, būsim ļoti neērts pretinieks katram pretiniekam. Pirmais uzdevums nav apspriežams – tikt ārā no grupas, turklāt pēc iespējas augstākā vietā. Tālāk svarīgākā būs katra nākamā viena spēle, kurā var notikts jebkas. Būs daudz vērtētāji, padomdevēji, liela ažiotāža, bet bez tā šoreiz laikam nevar iztikt,” spriež Bagatskis.

Prieks par profesionālismu

“Visvairāk priecē, ka gandrīz visi spēlētāji paši jau ir gatavojušies izlases treniņnometnei. Tas liecina par profesionālismu. Viņi zina, kāpēc ir šeit! Latvijas izlases vajadzīgi spēlētāji, kuri nečīkst un nemeklē attaisnojumus neveiksmju brīžos. Ir izmaiņas treneru sastāvā – tas nav ne slikti, ne labi. Tā ir situācija, kāda ir jāpieņem un jāmeklē risinājumi. Iepriekšējos gadus spēlējām stabili un Eiropas čempionātā izcīnījām labas vietas. Talantu kompensējām ar nepiekāpību, fizisko sagatavotību, komandas ķīmiju. Gribētu, lai tas būtu šogad, lai atrastu pareizo mehānismu, lai būtu šī ķīmija. Komandā ir labs pieredzes un talants balanss,” savas ieceres atklāj Ainārs Bagatskis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms nosmej, ka viņam pašam šis čempionāts varētu būt ar to pašu “tagad vai nekad” pieskaņu, kā 2009. gadā Polijā, kad toreizējā komanda arī tika uzskatīta par jaunāko laiku labāko izlasi. “Grūti salīdzināt divas komandas, spēlētāji un līmeņi bija savādāki. Man pašam motivācija ir kļuvusi tikai lielāka. Prieks, ka atkal varu uzvilkt izlases kreklu un būt treniņā. Šo brīdi nevarēju sagaidīt! Kā treneris teica, visi ir individuāli trenējušies, kas liecina par lielu profesionālismu. Ceru, ka būsim kā piemērs jauniešiem – ir dzirdēts, ka šogad vairāki spēlētāji atsakās no dalības jauniešu izlasēs,” sprieda Jānis Blūms.

Šodien sākusies biļešu tirdzniecība uz pārbaudes spēlēm pret Poliju, Rumāniju un Čehiju, biļešu cenas sākot no pieci eiro. Tāpat turpinās biļešu tirdzniecība uz 19. augusta Latvijas un Lietuvas izlašu pārbaudes spēli. Lai gan līdzjutēji kož pirkstos par dārgajām biļešu cenām (10-125 eiro), lielākā daļa arēnas jau esot izpārdota. Iegūtie ienākumi daļēji tiks novirzīti izlases spēlētāju apdrošināšanai. Par abiem NBA vīriem Porziņģi un Bertānu apdrošināšanas summa sastāda aptuveni 148 000 eiro, vēl jāapdrošina jaunais Jāņa Timmas līgums ar Spānijas klubu “Baskonia”, tādēļ precīzi izdevumi kļūs zināmi mazliet vēlāk. Lielākā daļa apdrošināšanas izdevumu tiek segti no valsts piešķirtā papildus finansējuma.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.