Foto: Aija Geida

Prosas plācenīši 1

Sastāvdaļas
• 200 g prosas
• 70 g žāvētas desas
• vidējs tomāts
• 2 ēdamkarotes turku zirņu miltu
• ķiploka daiviņa
• 2–3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (pētersīļi, dilles)
• tējkarote sāls
• rīvmaize vai sablendētas auzu pārslas apviļāšanai

Reklāma
Reklāma
Pasauli nākamgad gaida vēl šausminošāki pārbaudījumi: gaišreģes Vangas prognozes 2026. gadam 1
Veselam
Atpūta nav slinkums, tā ir atjaunošanās! 13 ieradumi, kas slepus paātrina novecošanos 14
VIDEO. “Dzirdu sišanas troksni, paņemu telefonu un intereses pēc piezūmoju…” Ogres iedzīvotājs dalās ar amizantu skatu, ko izdevies iemūžināt
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Prosu aplej ar verdošu ūdeni un pēc pāris minūtēm nokāš. Pārlej ar 400 ml karsta ūdens un vāra 5 minūtes Atstāj pusstundu piebriest. Žāvētu desu sagriež mazos gabaliņos, tāpat arī tomātu. Ķiploka daiviņu sakapā. Gatavajai prosai pievieno zaļumus, desu, tomātu, ķiploku, sāli un turku zirņu miltus. Samaisa. Ar mitrām rokām veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē vai sablendētās auzu pārslās un cep dziļā eļļas peldē zeltaini brūnus. Pasniedz ar krējuma–tomātu vai zaļumu–ķiploku–krējuma mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.