Foto – Aija Geida

Pupiņas aroniju–tomātu mērcē 0

Sastāvdaļas
• 400 g izvārītu pupiņu
• 5 lieli tomāti
• Sauja aroniju
• Sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• 500 ml buljona
• 200 g žāvētas gaļas
• 1,5 ēdamkarote olīveļļas
• 4 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (pētersīļi, selerijas, dilles)
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• Tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pannā ielej 200 ml buljona, pieber aronijas un mazliet pasutina, līdz ogas kļūst mīkstas. Sīpolu nomazgā, sakapā un apcep zeltaini brūnu atsevišķā pannā ar eļļu. Pievieno atlikušo buljonu, sakapātas ķiploka daiviņas, gabaliņos sagrieztus tomātus, smalki sagrieztus gaļas gabaliņus un izvārītas (vai konservētas) pupiņas. Uzkarsē, pievieno sāli un maltus melnos piparus, uzliek vāku un pasautē piecas minūtes. Pievieno aronijas ar buljonu un samaisa. Pasniedz ar zaļumiem un svaigu ceptu maizīti.