Foto – Ilze Pētersone

Pupiņu kotletes ar sēņu mērci un ceptiem rudens dārzeņiem 0

Sastāvdaļas kotletēm – 100 g novārītu (konservētu) pupiņu, 4 ēd. k. ātri vārāmo griķu pārslu, 2 ēd. k. sojas mērces, 1 sīpols, eļļa cepšanai, daiviņa svaiga ķiploka vai ½ tējk. ķiploku pulvera, nedaudz zirņu milti (ja nepieciešams), pipari pēc garšas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

Mērcei – 100 g sēņu (pēc izvēles), 50 ml ūdens, 1 ēd. k. kausētā siera, 2 – 3 ēd. k. ķirbju biezeņa, šķipsniņa kūpinātas paprikas.

Dārzeņiem – rutki, burkāni, riekstu ķirbis, selerija (der jebkuri blīvas tekstūras dārzeņi – daudzums un veidi pēc izvēles), eļļa cepšanai, sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pupiņas saspaida. Griķu pārslas aplej ar verdošu ūdeni, lai tik tikko pārklājas, pievieno sojas mērci un ļauj 3 – 4 min uzbriest. Sīpolu sasmalcina un apcep eļļā brūnu. Samīca visas kotlešu sastāvdaļas, ja masa par mitru, pievieno zirņu miltus. Ar mitrām rokām veido plācenīšus un apcep karstā eļļā no abām pusēm brūnus.

Sēnes sagriež un apcep sausā pannā, līdz sāk suloties, pievieno ķirbju biezeni (vārīts, sautēts vai krāsnī cepts un pēc tam sablendēts ķirbis), kausētu sieru, kūpinātu papriku, ja mērce par biezu, pielej nedaudz ūdens.

Dārzeņus nomizo, sagriež līdzīga izmēra šķēlēs vai salmiņos un karstā eļļā, maisot uz straujas uguns, apcep 10 – 15 min, lai vēl kraukšķīgi un nezaudē krāsu. Ja vēlas, pārkaisa ar sāli un pipariem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.