Ar pet pudelām 5

Ir speciālas ierīces, kas atskaņo spalgu, putniem nepatīkamu mūziku, raida dažādu putnu sugu trauksmes signālus. Elektroniskie atbaidītāji maksā, sākot no 300 eiro. Atjautīgākie mazdārziņu īpašnieki putnus aizbaida, atskaņojot ierakstus ar satrauktu putnu balsīm. Gan strazdu, gan citu putnu mierīgas un satrauktas balsis plašā izvēlē var atrast www.putni.lv. Tad pašam jābūt mazliet izgudrotājam, lai sakombinētu kustības sensoru ar skaņu.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 121
Lasīt citas ziņas

Ja ogu krūmi vai ķirši ir tuvu mājai un pietiek pacietības, putnus var aizbaidīt ar PET pudelēm, kurās sabērti pavisam smalki akmentiņi. Konstrukciju sasien virtenē, sakarina kokos un ik pa brīdim parausta aiz striķa. Arī lielākā vējā tie labi skan. Izmēģinot šādu paņēmienu, jāsaka: tas prasa pacietību un vairāk noder kombinācijā ar citiem variantiem, jo putni ātri pierod un nebaidās. Vēl plastmasas pudelēm var nogriezt augšu un sakarināt uz mietiņiem, lai vējš griež uz riņķi, vai pudeles vidū vēl izgriezt divus spārnus, lai vējam ir kur ieskrieties.

Gandrīz 100% garantija

Lai pasargātu ogas no putnu uzlidojumiem, vislabāk noder kvalitatīvs tīkls, kura acis nevar būt lielākas par 1,5–2 cm. Aizsardzībai izmanto divu veidu tīklus.

CITI ŠOBRĪD LASA
Speciālie pretputnu tīkli, kas nopērkami dārzkopības veikalos vai celtniecības preču lielveikalu dārzkopības nodaļā. Ja tie nav paredzēti profesionāļiem, iespējams, nauda būs iztērēta velti. Kāpēc? Šie tīkli ir ļoti neizturīgi, plāni, pavediens ir tik smalks, ka aizķeras aiz katras lapiņas, zariņa, savijas starp ķiršu ogām un ir grūti uzliekami. Piemēram, saldajam ķirsim šāds segmateriāls kalpos vienu sezonu. Lielākā vējā vai sezonas beigās ņemot nost, izplīst lieli caurumi. Vienam vidējam saldajam ķirsim vajag vairākus tīklus, jo zari ir plati, vairāk stiepjas uz augšu, un, lai visu nostiprinātu, materiālu nepieciešams piesiet pie zariem un sasiet arī malas. Ļoti līdzīgas kvalitātes tīkliem cena atšķiras. Piemēram, vienā veikalā 4 x 5 m tīkls maksā 1,69 eiro, bet 6 x 6 m citā veikalā – jau 5 eiro.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.