Foto – Shutterstock

Putukrējuma torte. Burvīga versija ar ievārījumu un āboliem! 0

Kā cept torti, izmantojot saldo krējumu? RITA ĀBOLTIŅA ALŪKSNES NOVADA

Reklāma
Reklāma
“Satraucošas ziņas, drīz tas sāks ietekmēt arī Latviju…” Sārts publicē potenciālo “darbības plānu”
“Vīruss izplatās kā ugunsgrēks!” Britos pieaug bailes par savu veselību
VIDEO. “Pasakaini Dziesmu svētki, tomēr, dārgie folkloristi, kas ir šis?” Liāna Langa neizpratnē par rusifikāciju svētkos
Lasīt citas ziņas

Lūk, viena šādas tortes versija ar putukrējumu, ievārījumu un āboliem.

RECEPTE

• 8 olas

• 8 ēdamkarotes kviešu miltu

• 8 ēdamkarotes cukura

• 10 g sviesta

• 300 ml saldā krējuma

• Skābens ievārījums

• Vaniļas cukurs

• Sauja saldētu vai svaigu ogu

Biskvīta mīklai olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Traukiem jābūt tīriem un sausiem, kā arī jāraugās, lai pie baltumiem neiepil kāds dzeltenuma piliens (tad baltumu neizdosies saputot!). Ar mikseri olu baltumus sakuļ gaisīgās un stingrās putās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dzeltenumiem pievieno astoņas karotes cukura un kuļ, līdz izveidojas viendabīga masa un cukurs ir izkusis. Iemaisa astoņas ēdamkarotes miltu, pēc tam rūpīgi iecilā saputotos olu baltumus.

Cepamo veidni ieziež ar sviestu, lej tajā mīklu un vienmērīgi izlīdzina . Liek līdz +180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes.

Kad biskvīts atdzisis, to sadala uz pusēm. Saldajam krējumam pievieno 3–4 ēdamkarotes cukura, naža galu vaniļas cukura un sakuļ putukrējumu.

Vispirms uz biskvīta pamata klāj ievārījumu, tam pāri – putukrējumu. Virsū liek otru biskvīta plātni, uz tās – putukrējumu tā, lai nosegtu arī tortes sānus. Rotā ar biskvīta drupačām un ogām.

Ievieto uz 3–4 stundām ledusskapī, lai sasūcas garšas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.