Foto – Anda Krauze

Putukrējuma torte, kas kūst mutē 0

Mūsu uzņēmuma “Latvijas Mediji” bibliotekāre Inta Vilcāne savu ģimeni, draugus un radus svētku reizē bieži vien pārsteidz ar kādu saldu un gardu piedevu dāvanai – ar pašceptu kūku. Tā viņa arī rīkojās, vārdadienā sveicot savu kolēģi un draudzeni fotogrāfi Andu Krauzi, viņai par godu pagatavojot putukrējuma torti.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Lasīt citas ziņas

Biskvītam ņem 9 ēdamkarotes augstākā labuma kviešu miltu, 9 ēdamkarotes cukura un 9 olas. Cep trīs biskvīta kārtas. Katrai mīklu gatavo no 3 olām, 3 ēdamkarotēm miltu un 3 ēdamkarotēm cukura. Olu dzeltenumus puto ar cukuru, kad tas izkusis, pievieno miltus. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā dzeltenumu un miltu masā. Pirmās plāksnes mīklai pievieno sasmalcinātas pistācijas, otrajai – kakao. Katru biskvīta plāksni cep atsevišķi. Mīklu lej veidnē, ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī un cep +180 °C aptuveni 15 minūtes. Kad plāksnes izceptas, atdzesē. Pildījumam svaigas upenes sablendē ar cukuru (attiecībā 1:1). Uz biskvīta ziež ar cukuru sablendētās upenes, tām pāri – putukrējumu. Pēdējo biskvīta plāksni rotā ar vīnogām un mandarīnu daiviņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.