Foto: Aija Geida

Rabarberi sukādēs un ievārījumā. Fotorecepte! 0

Rabarberi sukādēs…

Rabarberu sukādes ir ļoti garšīgas – saldi skābenas. Kā tās pagatavot?

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Tikko sagriezti rabarberi žāvējot stipri saraujas, ir sausi un skābi. Lai tā nebūtu, rīkojas šādi: rabarberus nomazgā, nomizo un sagriež aptuveni 7–8 mm biezās šķēlītēs. Uzber cukuru (3 kg rabarberu, 1 kg cukura) un 24–36 stundas patur vēsā vietā, +12…+18 °C temperatūrā, kamēr izveidojas sīrups. (Siltākā telpā sīrups var ieskābt.) Pēc tam rabarberus nokāš un žāvē elektriskajā žāvētājā +40…+45 °C aptuveni diennakti, ik pa laikam mainot to atrašanās vietu, lai visas sukādes izžāvētos vienmērīgi. Ja vēlas mīkstākas sukādes, elektriskajā žāvētājā patur īsāku laiku. Savukārt sīrupu uzkarsē līdz +85 °C un sapilda tīrās pudelēs.

Jāpiebilst, ka mājās gatavotām sukādēm ir mazliet citāda konsistence, jo lielražošanā ogas un augļus pirms žāvēšanas sasaldē, lai tajos labāk iesūktos cukurs. Ogas un augļi kļūst mīksti, sulīgi un žāvējot stipri nesaraujas. Būtiski, ka sasaldēšana notiek nevis -18 °C, aukstumā, kādā noregulēta lielākā daļa saldētavu, bet gan aptuveni -10 °C temperatūrā. Novērots, ka -18 °C apstrādāts produkts nav tik kvalitatīvs. Mājās gatavotās sukādes nebūs tik mīkstas kā veikalos vai gadatirgos iegādātās, bet iemanoties iespējams panākt labu rezultātu.

CITI ŠOBRĪD LASA

…un ievārījumā



“Ko pievienot rabarberiem, lai iegūtu garšīgu ievārījumu?”
 INESE R. SALDŪ

Arī kopā ar cukuru savārīti rabarberi ir gana aromātiski, ar spēcīgu garšu un lieliski noder, lai pildītu tortes, gatavotu dzērienus un mērces pie gaļas ēdieniem.

Ja gribas dažādību, rabarberiem labi piestāv zemenes, apelsīni, ingvers, kanēlis. Visas šīs sastāvdaļas gan nevajag pievienot vienam ievārījumam. Kopā der zemenes un rabarberi vai rabarberi, apelsīns un apelsīna miziņa. Rabarberi ar kanēļa garšu lieti noder pie pikantiem sieriem – aukstā galda uzkodas. Savukārt rabarberi kopā ar ingveru izmantojami ne vien pie saldajiem, bet arī sāļajiem ēdieniem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.