Rabarberu kūka
Rabarberu kūka
Foto – Ilze Pētersone

Rabarberu kūka. Šefpavāra Endija Vīnerta recepte 1

Sastāvdaļas

Mizoti rabarberi – 1 kg, cukurs – 430 g, milti – 300 g, sviests – 200 g, pūdercukurs – 50 g, olas – 3 gab., cepamais pulveris – 1 tējk.

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Pildījums: mizotus rabarberus sagriež gabaliņos, samaisa ar 100 g cukura un notur apmēram 2 h, lai izdalās sula, kuru var izmantot rabarberu limonādei – sajauc ar ūdeni vai ierūgušām bērzu sulām un piparmētrām.

Pamatne: saputo biezās, gaisīgās putās 3 olas dzeltenumus ar 110 g cukura un 200 g sviesta, pievieno 300 g izsijātu miltu ar cepamo pulveri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ceturto daļu gatavās mīklas ievieto saldētavā. Atlikušo masu liek ar sviestu ietaukotā kūkas formā, izlīdzina un cep cepeškrāsnī 160 grādos 15 min.

Uz izceptās pamatnes liek rabarberus bez sulas un pārklāj ar biezā un gaisīgā masā saputotiem 3 olas baltumiem un 220 g cukura, pa virsu uz rupjas rīves uzrīvē sasaldēto mīklu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 40 min.

Atdzisušo kūku pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar ogām, vaniļas mērci vai saldējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.